Днес премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която правителството ще

...
Днес премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която правителството ще
Коментари Харесай

Донев: Темата за цената на храната се превърна в особено вкусна за всички

Днес премиерът Гълъб Донев ще подпише заповед, с която държавното управление ще официализира и разпореди на Координационно звено да изготви механизми за наблюдаване и контрол на образуването на цените на питателните артикули на българския пазар и да предложи мерки в сходство с националното и европейското законодателство. Това сподели самият министър председател при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет в сряда. Звеното ще бъде управлявано от вицепремиера Христо Алексиев. 

" Поскъпването на питателните артикули е сензитивен и мъчителен въпрос за огромна част от хората в България. В резултат на напъните на държавното управление от последните седмици излизат на ярко някои нелоялни търговски практики, свързани с образуването на цените. Заради спекулациите по тематиката “спекула ” ще уточня, че Националното координационно звено предлага ограничения за преодоляване на цените, които следват пазарните правила, изключително прозрачността и действителната конкуренция ”, уточни Донев. 

“От началото на февруари, тематиката за цената на храната се трансформира в изключително вкусна за всички. Някои искрено злоупотребиха, като си преписаха заслуги за рухване на цените или като използваха цената на сиренето, с цел да отклоняват или притеглят вниманието на публиката ”, добави той и напомни, че “Приятелството си е другарство, само че сиренето е с пари ”.

Той съобщи, че държавното управление ще разчита на партньорство от страна на комерсиалните вериги, с които “ще водим не война, а диалог ”. 

Предстои държавното управление да се срещне с представители на търговски вериги, както и производители. “Със сигурност има какво да си кажем ”, безапелационен бе Донев.

Правителството утвърди сумата, нужна за видеонаблюдението по време на изборите. 6,5 млн. лева ще се провиснал в допълнение за видеонаблюдението на изборите. Така с авансово дадените 87 млн. лева страната ще заплати общо 93,5 млн. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР